Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Γηπεδάκια Ποδοσφαίρου 5 x 5 με φόντο το Λευκό Πύργο…

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΛΘ σε μια προσπάθεια τους να αναδείξουν την Θεσσαλονίκη ως Top τουριστικό – αθλητικό προορισμό «προσέφυγε» σε μια πρωτοπόρα ιδέα μετατρέποντας ένα κομμάτι του Θερμαϊκού μπροστά από την παλιά παραλία Θεσσαλονίκης, σε γηπεδάκια 5χ5.. Έτσι λοιπόν και εσείς μπορείτε να παίξετε μπαλίτσα βλέποντας το Λευκό Πύργο Background !! Ποιος Θα το πίστευε τα προηγούμενα χρόνια ότι θα γίνονταν αυτό το έργο… Οι πρώτοι που «γεύτηκαν» αυτήν την μοναδική εμπειρία δηλώσαν κατενθουσιασμένοι..:

«Είναι μοναδική εμπειρία…Παίζεις μπάλα σε χορτάρι και μυρίσεις αλάτι…»

«Νομίζεις ότι όταν σκοράρεις θα βροντοφωνάξει όλη η πόλη …. »

«Η αίσθηση του να παίζεις μπάλα δίπλα στην αύρα της παραλίας είναι κάτι το απίστευτο» Τα τηλέφωνα για κρατήσεις έχουν πάρει φωτιά και οι επόμενοι δύο μήνες είναι ήδη κλεισμένοι από ομάδες που θέλουν να «κονταροχτυπηθούν» στα συγκεκριμένα γηπεδάκια… Τα έσοδα από αυτήν την δραστηριότητα τα μοιράζονται ισόποσα τόσο ο δήμος όσο και ο οργανισμός λιμένος Θεσσαλονίκης.. Μέσα στα μελλοντικά τους σχέδια υπάρχει οργανωμένο business plan για να δημιουργηθεί μαρίνα αλλά και υπερθαλάσσιο parking για να υποστηριχθεί καλύτερα αυτή η δραστηριότητα… Και όλα αυτά γιατί Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αθλητισμό...

ΥΓ.. Η κατάσταση στο Θερμαϊκό κόλπο τον τελευταίο μήνα είναι τραγική.. Η «θαλάσσια χωματερή» δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.. Προσπάθειες γίνονται για να καθαριστεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποιο «ορατό» αποτέλεσμα.. Αν δεν κατανοήσουμε ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Θεσσαλονίκης πέραν της ιστορίας της, είναι το παραλιακό της μέτωπο , ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειτε να πάμε μπροστά…. Το post είναι προϊόν «μυθοπλασίας» βασιζόμενο σε πραγματικές δυστυχώς εικόνες….

9 σχόλια:

  1. Το να λέμε εξυπνάδες και να κάνουμε χαβαλέ είναι καλό και θεμιτό ειδικά όταν αντιγράφουμε αναφορές από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή. γνωστή Από κει και πέρα αν θέλετε πραγματικά να ενημερώσετε τον κόσμο για το τι όντως συμβαίνει, θα ήταν σκόπιμο να ρωτήσετε και να μάθετε...Το να "κράζεις" και να διακωμωδείς καταστάσεις είναι απλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Φίλε ανώνυμε δυστυχώς δεν γνωρίζω αν έγινε ανάλογη αναφορά σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα αλλά αφού ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω..Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την Δευτέρα στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης..Αν μας διαβάζεις καίρο θα μπορούσες μάλλον να καταλάβεις καλύτερα το πνεύμα στο όποιο κινούμαστε... Για το τι πραγματικά συμβαίνει θα σου παραθέσω τα παρακάτω άρθρα απο εφημερίδα της πόλης και όχι μόνο, για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα : http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=86648# και στα νέα http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4624471
    Το φαινόμενο λέγεται ευτροφισμός...Εμείς απλά αποτυπώνουμε μια κατάσταση με λίγη δόση χιούμορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό το χιούμορ αλλά δε χρειάζεται υπερβολή. Ο φίλος αναφερόταν σε εκπομπή του Ράδιο Αρβύλα που είναι γνωστό ότι την τρίχα την κάνει τριχιά.

    Η εικόνα δεν είναι πάντοτε και γεγονός. Τα φύκη που εμφανίστηκαν είναι φυσικό φαινόμενο της άνοιξης, παρουσιάζονται σε ευτροφικά νερά και δεν πρόκειται για τοξική ή επικίνδυνη κατάσταση.
    Συγκεντρώνονται στις γωνίες και την άκρη της παραλίας λόγω ρευμάτων μαζί με χιλιάδες μπουκάλια και άλλα στερεά της επιφάνεια, που ρίχνουν ασυνείδητοι σε όλο το Θερμαικό Κόπλο (που είναι τεράστιος). Καλό θα ήταν να συλλέγονται από το σκάφος επιφανειακής συλλογής που επι χρόνια ήταν προβληματικό, μέχρι που ανέλαβε η κοινοπραξία (βλ. www.atipollution.gr fb Antipollution Thessaloniki) και καθάρισε τα φύκη. Ο κόσμος πρέπει να βλέπει διαυγές το νερό όπως του αξίζει.

    Ας δούμε τα θετικά βήματα που έγιναν, τους αχινούς και τα ψάρια της παραλίας που είναι θετικοί βιοδείκτες, αλλά και τα δελφίνια που εμφανίστηκαν πολλές φορές και σήμερα (http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150149514414898&set=a.379448429897.158360.325444644897&theater).

    Όταν απλά παρουσιάζουμε πρόβλημα χωρίς λύση τότε κόσμος γυρνά την πλάτη στη θάλασσα, παγιώνεται η ιδέα πως όλα είναι χάλια και συνεχίζομε να ρυπαίνουμε σε ένα "χαμένο σκοπό". Αυτό κάνει και το Ράδιο Αρβύλα μερικές φορές πιθανώς στο κυνήγι της ατάκας και του χαβαλέ (που δεν είναι πάντα ακίνδυνος).

    Φυσικά υπάρχουν τεράστια ακόμα προβλήματα με τον ελλειπή βιολογικό καθαρισμό, την Τάφρο 66 και τα λύματα της Θέρμης, αλλά επιμένω πως πρέπει να κρατάμε ισορροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @KourtGeo Οι φωτογραφίες που ανέβασες δεν είναι αυτης της εβδομάδας αλλά της προηγούμενης.Πίστεψε με δουλειά μου είναι να παρατηρώ καθημερινά τα επίπεδα ρύπανσης.Και πριν βιαστείς να με ρωτήσεις απο που το κατάλαβα, θα σου πω απλά οτι στην φωτο απο την γωνία του λιμανιού ακόμα δεν εχουν βάλει ξύλα πάνω στην προβλήτα ενώ στην πραγματικότητα την Δευτέρα 4 Απριλίου είχε ήδη περαστεί η πρώτη σειρά ξύλων.Επίσης το φυτοπλαγκτόν δεν είναι πλέον τόσο πράσινο αλλά πιο καφε.Είναι εύκολο να δημιουργείς εντυπώσεις.Θα σε παρακαλέσω όμως, ακόμα και σαν χαβαλέ να είσαι λίγο πιο προσεκτικός.Αν θέλεις βέβαια μπορείς να ανεβάσεις και σημερινές φωτογραφίες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Είναι εύκολο να δημιουργείς εντυπώσεις"
    Ποιες ακριβώς εντυπώσεις δημιουργήθηκαν από το παραπάνω Post εγώ δεν το κατάλαβα. Δεν ισχύει δηλαδή η παραπάνω εικόνα; Εκτός αν το σημαντικό είναι αν έχει αλλάξει η απόχρωση και είναι πιο καφέ...
    Νομίζω πιο σημαντικό από το να λέμε ότι είναι μια φυσιολογική κατάσταση (που όμως επί πολλές ημέρες δε γινόταν τίποτα για να διορθωθεί) είναι το γεγονός ότι επισκέπτης που φιλοξενούσα την προηγούμενη εβδομάδα όταν αντίκρυσε το θέαμα αναφώνησε "τι βρώμα είναι αυτή". Είμαι σίγουρος ότι επιστρέφοντας στον τόπο του δε θα αναλύει επιστημονικά το φαινόμενο του ευτροφισμού αλλά θα επιβεβαιώνει τη φήμη περί Θερμαϊκού βούρκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Το να λέμε εξυπνάδες και να κάνουμε χαβαλέ είναι καλό και θεμιτό ειδικά όταν αντιγράφουμε αναφορές από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή."
    - Αγαπητέ ανώνυμε, φαίνεσαι μορφωμένος άνθρωπος: ΔΕΝ μπόρεσες να καταλάβεις το πνεύμα του KourtGeo, ή δεν ήθελες?
    Τι σχέση έχει η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή με το πηγαίο χιούμορ ενός γνήσιου blogger?

    Γράφει ο KourtGeo στο τέλος: "Το post είναι προϊόν «μυθοπλασίας» βασιζόμενο σε πραγματικές δυστυχώς εικόνες..."
    Είναι τόσο σαφές, που ακόμα και τηλεθεατής της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής, θα το καταλάβαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Φίλε Χριστόφορε αν το ράδιο αρβύλα προέβαλε κάτι ανάλογο δεν το γνωρίζω και δεν έτυχε να το δω.. Εγώ θα μιλήσω για το δικό μου post το οποίο χωρίζετε σε δύο μέρη.. Ένα είναι το χιουμοριστικό (για πολλούς καλό, για άλλους κρύο, για άλλους αποτυχημένο) και το δεύτερο είναι το υστερόγραφο που είναι η ουσία του θέματος που αποτελεί την δικιά μου αποτύπωση του θέματος ..
    Γενικά πιστεύω πως μπορούμε όλοι μας να συμφωνήσουμε σε τρία σημεία :
    Δεν είναι αλήθεια ότι το τελευταίο μήνα η εικόνα (και μιλάω για την εικόνα που βλέπει ο καθένας μας ειδικός και μη) είναι τραγική?
    Δεν είναι αλήθεια ότι μοιάζει το τοπίο σαν «χωματερή» με χίλια δυο μπουκάλια και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς τα οποία προέρχονται από διάφορες πηγές ή και καιρικά φαινόμενα?
    Δεν είναι αλήθεια ότι γίνονται προσπάθειες στην περιοχή για να καθαριστεί?
    Εγώ λέω ότι και τα τρία είναι αλήθεια…Όπως και ότι οι εικόνες επίσης αποτυπώνουν μια αληθινή κατάσταση που αντίκρισα γυρνώντας από την δουλεία μου την Δευτέρα..

    Φυσικά και ο Θερμαϊκός επιστημονικά είναι πιο καθαρός από ότι παλιότερα με όποιες ατέλειες και αν υπάρχουν .. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τέτοιες εικόνες δεν χτυπάνε άσχημα στο μάτι ..

    Καθώς τραβούσα τις φωτογραφίες στην παραλία περνούσαν κάποιοι και έλεγαν τι είναι αυτά τα χάλια…(και αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα) Φυσικά και ο τεράστιος Θερμαϊκός είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί …Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραθέτουμε κάποιες εικόνες που δυστυχώς μας τις δίνει απλόχερα καθ όλην την διάρκεια της χρονιάς ο κόλπος … Είναι γεγονός ότι το σκάφος επιφανειακής συλλογής τα προηγούμενα χρόνια ήταν προβληματικό για διάφορους λόγους.. Το τελευταίο καιρό γνωρίζω για την προσπάθεια που γίνεται με την κοινοπραξία http://www.antipollutionhellas.gr/ και μακάρι να βοηθήσει αυτή άμεσα σε μια καθαρή θάλασσα τόσο επιστημονικά όσο και οπτικά .Άλλωστε νομίζω πως όλοι μας για ένα πράγμα νοιαζόμαστε ..Για έναν καθαρό Θερμαϊκό κόλπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Φίλε ανώνυμε δεν θέλω να μπω σε αυτήν την αντιπαράθεση γιατί πιστεύω ότι φεύγουμε από την ουσία του πράγματος (πράσινο, καφέ χρώμα κλπ ).. Δεν αμφιβάλλω ότι η δουλεία σου είναι να παρατηρείς καθημερινά τα επίπεδα ρύπανσης της θάλασσας και να τα βρίσκεις «super» ή καλύτερα από ότι ήταν ή χάλια μαύρα...Δουλειά σου είναι και εσύ ξέρεις καλύτερα..

    Όμως κανένας μα κανένας δεν μπορεί να μου πει και να μου διαψεύσει τις φωτογραφίες που είναι το οπτικό μου ντοκουμέντο για μια κατάσταση που συνάντησα την Δευτέρα 04/04/2011 και ώρα 17:30-18:00 στην περιοχή της παλιά παραλίας στο ύψος του λιμανιού…Πραγματικά δεν έχω ΚΑΝΕΝΑΝ μα ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να πω ψέματα.. Φυσικά δικαίωμα σου είναι να πιστεύεις ότι θέλεις.. Αν πιστεύεις ότι εγώ θέλω να δημιουργώ ψευδείς εντυπώσεις ότι και να σου πω δεν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη..
    Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αν επιθυμείς να σου στείλω τις φωτογραφίες μου στο email σου για να διαπιστώσεις πότε είναι τραβηγμένες.. Μπορείς λοιπόν να μου στείλεις το email σου στο ilovethessaloniki@gmail.com για να σου στείλω το set με τις Φώτο ή να μπεις στο λογαριασμό flickr του blog (http://www.flickr.com/photos/ilovethessaloniki/)για να τις δεις.. Στην εικόνα 8 του set Θερμαϊκός φαίνεται και η πρώτη σειρά ξύλων που έχει περαστεί στο λιμάνι την Δευτέρα 04/04/2011..
    Θέλω να ξέρεις ότι από τότε που ξεκίνησα να έχω αυτό το Blog σκοπός μου όπως και του Blog δεν είναι ούτε να δημιουργώ εντυπώσεις ούτε να παραθέτω ψευδή στοιχεία.. Απλά προσπαθώ (για άλλους καλά , για άλλους μέτρια και για άλλους χάλια) να σχολιάζω θετικά ή αρνητικά καταστάσεις που συναντώ και που αντιλαμβάνομαι ότι λαμβάνουν χώρα μέσα στην πόλη μου..
    Νομίζω άλλωστε ότι με τα λόγια “το Post είναι προϊόν «μυθοπλασίας» βασιζόμενο σε πραγματικές δυστυχώς εικόνες….” αποτυπώνω ακριβώς ότι παραθέτω.

    Ευχαριστώ για το σχολιασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eιμαι αναγνωστης σου και σε παρακολουθω,εαν μπορεις βαλε και το δικο μου ιστολογιο στα φιλικα σου.ευχαριστω πολυ!
    thomasbirds.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια