Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το animation καλεί την Θεσσαλονίκη....

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει τη διοργάνωση με τίτλο Animacall, the animation project 2011, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 στις 20:00, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου, θα προβληθούν έργα 90 καλλιτεχνών από 30 χώρες του κόσμου.


Πρόκειται για την έκθεση «Animacall, the animation project», που διοργανώθηκε με πρόσκληση μέσω διαδικτύου. Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν οι τελευταίες εξελίξεις, τα πεδία εφαρμογής και ο εκφραστικός πλούτος του animation σε διεθνές επίπεδο.. Πρόκειται για νέους στην πλειονότητά τους δημιουργούς με διαφορετικές τεχνικές αφήγησης και εμψύχωσης των εικόνων και με ποικίλη γεωγραφική προέλευση από την κοντινή Αλβανία μέχρι την Σρι Λάνκα.



Το κεντρικό πρόγραμμα του Animacall πλαισιώνουν μια σειρά από παράλληλες δράσεις μεταξύ των οποίων είναι ένα αφιέρωμα σε έργα του Γουίλιαμ Κέντριτζ έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση, του Μιχάλη Αρφαρά, που διευθύνει τον τομέα Χαρακτικής και διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, του Γιώργου Σηφιανού, ο οποίος ζει στο Παρίσι και η δραστηριότητά του μοιράζεται ανάμεσα στη διδασκαλία, την έρευνα, την προσωπική καλλιτεχνική δημιουργία και του Μπάμπη Βενετόπουλου, που διακρίνεται στο χώρο του τρισδιάστατου animation film.


To πρόγραμμα του Animacall συμπληρώνουν δύο workshop στις 2 Απριλίου 2011 (11:00-13:00) από τον Μιχάλη Αρφαρά και τον Γιώργο Σηφιανό και στις 7 Μαΐου 2011 από τους Steven Woods και Μπάμπη Βενετόπουλο στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι).

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή:

Δευτέρα: κλειστά,

Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη – Παρασκευή 10:00-18:00 και

Σάββατο - Κυριακή 11:00-19:00.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : (+30) 2310 593270 και στο email info@cact.gr

****Θα υπάρξει και ειδικό πρόγραμμα προβολών για παιδιά με εκπαιδευτικές ταινίες. Την επιμέλεια έχουν η Συραγώ Τσιάρα και η Δόμνα Γούναρη.

1 σχόλιο:

  1. Είναι όπως καταλαβαίνω από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις στο χώρο του πολιτισμού Αξίζει νομίζω μια καλή επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια