Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δημοσιογράφοι και Wikileaks

Αυτό που συμβαίνει με το Wikileaks και τον ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάντζ είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Η μεγαλύτερη δε ξεφτίλα είναι αυτή των δημοσιογράφων, γιατί διάθεση να δημοσιοποιηθούν αντίστοιχα ντοκουμέντα υπήρχε σίγουρα πάντα, αλλά επίσης πάντα υπήρχε ΜΟΝΟ το πλέγμα των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων που έπνιγε κάθε "επικίνδυνη" πληροφορία για το σύστημα άρα και για τα δικά τους διαπλεκόμενα συμφέροντα. Προσέξτε τι αναφέρει το άρθρο: "Συντηρητικοί δημοσιογράφοι ήδη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει "δολοφονηθεί ο Ασάντζ" από τη CIA..". Τολμάνε να αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι οι συγκεκριμένοι;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα νέα στοιχεία που προαναγγέλει για τις τράπεζες...

Ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του Wikileaks

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό όσο το αποδίδεις σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Πάντα υπήρχαν ανεξάρτητοι φορείς που αποκάλυπταν τέτοια γεγονότα. Πιο σίγουρο είναι ότι είχε κάποιον ισχυρό πολιτικό ή στρατιωτικό μέσα που του πρόσφερε τις πληροφορίες τούτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν είναι μόνο αυτά που δημοσιεύτηκαν τώρα, πριν λίγο καιρό δημοσιεύτηκαν στοιχεία για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν , έπεται συνέχεια με τις τράπεζες. Δεν ισχύει δηλαδή το ότι είχε κάποιον δικό του μέσα και πήρε τις πληροφορίες. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Έπεται και συνέχεια με τις τράπεζες εξάλλου.
    Φαίνεται ότι από πολλές πλευρές υπάρχει η διάθεση να αποκαλυφθούν πράγματα άγνωστα στο ευρύ κοινό και το Wikileaks δίνει αυτή τη δυνατότητα.
    Απλά στην προ Internet εποχή τα μοναδικά μέσα ευρείας ενημέρωσης ήταν οι εφημερίδες και η τηλεόραση και τα δύο ελεγχόμενα. Ποιοι ήταν οι φορείς μέχρι πρότινος δηλαδή; Το Internet είναι η εκδίκηση του πολίτη στην ενημέρωση και όταν η πληροφορία είναι διασταυρωμένη και αξιόπιστη όπως με το Wikileaks (δεν το αμφισβητούν όσοι εμπλέκονται) δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ως ερασιτεχνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια