Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Thessaloniki.. H πόλη του ποτέ…

Ήρθε η ώρα της Δεθ.. Η ώρα των υποσχέσεων…

Φίλε Θεσσαλονικιέ….

Έφτασε ο καλός σου μήνας Σεπτέμβριος ..Ο μήνας που σου γεμίζουν ελπίδες, που σου παρουσιάζουν μια πόλη που παρακμάζει ως την πρωτεύουσα των Βαλκανίων , που σου αναφέρουν χιλιάδες έργα πως θα γίνουν και στο τέλος όλα κάπου κολλάνε για να ξανά έρθουν τον επόμενο Σεπτέμβριο και να στα ξανά πουν…Μαστερ πλάν 20 ετίας, μελέτες, μετρό, αεροδρόμιο Δυτικά, Μετεγκατάσταση ΔΕΘ,Εξωτερική,περιφερειακή, λιμάνι, ζεύξη Θερμαϊκού, προαστιακός, parking και χίλια άλλα δυο …όλα τα έχει ο μπαξές αλλά στο τέλος μάπα το καρπούζι….

Έτσι λοιπόν ενώ όλο το καλοκαίρι προετοίμαζαν το μάστερ πλαν της επόμενης 20ετίας για την πόλη σου πάλι τίποτα δεν θα γίνει.. Γιατί όταν σου λένε ότι αυτό που ετοιμάζανε με τόσο κόπο και μεράκι είναι ουσιαστικά μια απλή επικαιροποίηση της προ δεκαετίας Γενικής Κυκλοφοριακής Μελέτης Θεσσαλονίκης, που όλο αυτό το διάστημα έμενε στα χαρτιά τι να κάτσουμε να συζητήσουμε ..Μήπως Και του χρόνου πάλι με τα ίδια δεν θα ακούσουμε?

Φίλε Θεσαλονικιέ…

Έχεις μεγάλη υπομονή σε σημείο που πρέπει να το κοιτάξεις…

Ένα είναι το έργο που ουσιαστικά γίνεται αυτήν την στιγμή στην πόλη σου.. Ένα…και αυτό προχωράει με ρυθμούς νεκρού …Ναι είναι το Νεκρό μετρό… ένα έργο Ανεν-εργό , που έχει ολοκληρωθεί μόλις το 14,5% ενώ θα έπρεπε κανονικά σε δύο χρόνια από σήμερα να έχει παραδοθεί…Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν Φέτος για μένα Δεθ δεν υπάρχει.. Δεν θα κάτσω να τους ακούσω ούτε λεπτό… τέλος… ως εδώ.. Εσύ φίλε Θεσσαλονικιέ κάνε ότι καταλαβαίνεις.. Εγώ κουράστηκα, βαρέθηκα και στο φινάλε το μάθημα «έργα Θεσσαλονίκης» το έχω μάθει καλά....

Υγ....
Ξέρεις φίλε Θεσσαλονικιέ

Στην πόλη του ποτέ,στην πόλη σου, άρχισαν να ακούγονται διάφορα...Ότι θα σου ξεπουλήσουν την παραλιακή σου ζώνη σε ιδιώτες γιατί λένε ότι δεν έχεις αρκετά αναψυκτήρια και εστιατόρια.. οι ανάγκες είναι πολλές.. βλέπεις για σένα νοιάζονται Η επιχειρηματολογία για τέτοιες καταστάσεις μάλλον θεωρείτε ανούσια οπότε περιμένω να μου την κάνουν αυτοί.....αυτοί που ξέρουν καλύτερα τι χρειάζεται αυτή η πόλη...και όχι απλώς περιμένω...αλλά απαιτώ...Όπως απαιτώ να μου πουν πως θα αξιοποιήσουν τα 10 ακίνητα φιλέτα του δημοσίου ....Τι θα γίνει με το Κόδρα…? Είμαι εδώ και περιμένω… Γιατί αλλίως ....Δεθα τα πάμε καλά...

3 σχόλια:

  1. Το Σάββατο ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει από τους Θεσσαλονικιούς να σταθούν στο ύψος τους και να δείξουν τη δυσαρέσκεια που διακατέχει όλους τους Έλληνες.Πρέπει όλοι μας να πάμε στο βελλίδειο και να μη φοβηθούμε τους 4000 μπάτσους(!) που θα προστατεύουν το γιωργάκη.Δεν είμαστε με κανένα,είμαστε όμως πάρα πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάσου KourtGeo, ότι όλα αυτά που εξαγγελονται έχουν ειπωθεί με τον καλύτερο τρόπο πριν 42 χρόνια στην περίφημη "μελέτη Τριανταφυλλίδη" του 1968.

    Xωροταξική Μελέτη Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόλυ καλό άρθρο Kourtgeo!!...Συμφωνώ απόλυτα!!!Doeliths

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια