Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Tα Παιδιά εν Δράσει παρουσιάζουν….Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική οργάνωση) «Παιδιά Εν Δράσει» οργανώνει την πιο ανατρεπτική, δημιουργική και ενοχλητική γιορτή δρόμου στην πόλη της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε» στις 12 & 13 Ιουνίου στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά.

Μετά τα δύο τελευταία επιτυχημένα φεστιβάλ στο Πάρκο του Ξαρχάκου, η αγαπημένη γιορτή των νέων αναδεικνύει αυτή τη φορά το θέμα των πρώην στρατοπέδων της πόλης, που χρόνια τώρα δεν έχουν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες και παραμένουν εγκαταλελειμμένα.

Το Απρίλιο του 2006, εμπνευσμένοι από τους αγώνες και τη νίκη των νέων της Γαλλίας που βγήκαν στους δρόμους ενάντια σε έναν άδικο νόμο, οργανώθηκε το πρώτο «Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε» στην πλατεία Ναβαρίνου. Ακολούθησε το δεύτερο στην ίδια πλατεία το 2007, με αποκορύφωμα τα 2ήμερα φεστιβάλ στο Πάρκο του Ξαρχάκου το Μάιο του 2008 και τον Ιούνιο του 2009, με τη συμμετοχή 120 καλλιτεχνών και την ανταπόκριση πάνω από 4500 επισκεπτών.

Το φεστιβάλ επανέρχεται δυνατότερο από ποτέ στις 12 & 13 Ιουνίου στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, στο χώρο έναντι του Δημαρχείου Σταυρούπολης επί της Λαγκαδά. Μουσικά συγκροτήματα, παραστάσεις με μαριονέτες, video προβολές, performances, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, χορός, θέατρο δρόμου, τσίρκο, graffiti, visuals, επιδείξεις skate & ΒΜΧ, κέφι, φαντασία, δημιουργία, επικοινωνία…


Οι εκτάσεις που μέχρι πρότινος φιλοξενούσαν τα στρατόπεδα είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας . Οφείλουμε όλοι μας να τα προστατεύσουμε από κάθε είδους εκμετάλλευση και να υποστηρίξουμε την μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου και κοινωνικής συναναστροφής. Με στόχο την αξιοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων η νεανική διοργάνωση μετατρέπει για δύο ημέρες το πρώην στρατόπεδο σε κοιτίδα πολιτισμού και δημιουργικότητας.
Ζητούμε τη συμμετοχή.. Διεκδικούμε το όνειρο…

«Ευχαριστούμε που ενοχλείτε» μια εναλλακτική μορφή διαδήλωσης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, αφορμή για συνάντηση και συζήτηση, δράση και έκφραση, σκέψη και όνειρα. Οι νέοι της πόλης συναντιούνται, συζητούν και οραματίζονται, μια πόλη φιλόξενη και ζωηρή, γειτονιές ζωντανές και δημιουργικές, κατοίκους ασυμβίβαστους και τολμηρούς…

Μουσικά συγκροτήματα, καλλιτεχνικές ομάδες, skateboards, graffiti, ομάδες χορού, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εκδηλώσεις για παιδιά. Δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια, στρατόπεδα, πάρκα, εγκαταλελειμμένα κτίρια μας ανήκουν. Οι νέοι της πόλης συναντιούνται, συζητούν και οραματίζονται, μια πόλη φιλόξενη και ζωηρή, γειτονιές ζωντανές και δημιουργικές, κατοίκους ασυμβίβαστους και τολμηρούς…

«Tα παραμύθια κάνουν τα παιδιά να κοιμούνται και τους μεγάλους να ξυπνούν…»
Δείτε το χάρτη του Στρατοπέδου
Για περισσότερες πληροφορίες στο tania@kidsinaction.gr ,στα τηλέφωνα 2310552655 & 6974586745 και στο site των kidsinaction .

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο που μέσα στη γενικότερη μιζέρια και έλλειψη βούλησης υπάρχουν και αυτές οι εκδήλώσεις(και μάλιστα με αυξητική τάση!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια