Τρίτη 19 Μαΐου 2009

19 Μαΐου Mέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων….Ποιός όμως θα μιλήσει για την αναγνώριση?

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων την περίοδο 1916 – 1923 όμως για λόγους Ελληνοτουρκικής φίλιας- προσέγγισης η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποσιωπήθηκε ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ για πάνω από 75 χρόνια


Έτσι απωθήθηκε σκόπιμα από την μνήμη μας με αποτέλεσμα η τούρκικη πλευρά να αποθρασυνθεί…

Οι πολιτικοί μας και οι υποτιθέμενες πολιτικές φιλίας με τους γείτονες οδήγησαν στο γνωστό σε όλους μας αποτέλεσμα…Η Τουρκία ΚΑΙ δεν ζήτησε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ συγγνώμη για το έγκλημα κατά των Ποντίων, αλλά ΚΑΙ σε κάθε ευκαιρία ΑΝΑΦΕΡΕΙ “ΟΤΙ είναι αναπόφευκτες οι ακρότητες στον πόλεμο”.
Η σφαγή 353.000 Ελλήνων ήταν μια «απλή ακρότητα» κατά τους Τούρκους...
Πολλά ιστορικά στοιχεία για την γενοκτονία των ποντίων μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ .

Το Σεπτέμβριο του 2006 το ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, όμως ο τελικός στόχος δεν επετεύχθη, και οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Τα πιο αισιόδοξα μηνύματα πάντως ήρθαν από την Αυστραλία όπου η βουλή της νότιας κυβέρνησης της Αυστραλίας, με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Άτκινσον, ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας, με το οποίο αναγνωρίζει την ποντιακή γενοκτονία.

Σήμερα λοιπόν Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας κάλεσε στη Θεσσαλονίκη τον αυστραλό υπουργό Μ. Άτκινσον, για να παραβρεθεί στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 19 Μαΐου στις 19.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας θέλοντας να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη της.


ΥΓ.. Όμως γιατί σε όλα αυτά τα γεγονότα το επίσημο Ελληνικό κράτος είναι απών…Γιατί δεν προσπαθεί να διατηρήσει την μνήμη των θλιβερών αυτών γεγονότων αλλά προσπαθεί να τα στρογγυλέψει?
Είμαστε το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη που δεν τίμα την ιστορία του..
Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγω της μη ύπαρξης μουσείου Μικρασιατικής καταστροφής και γενοκτονίας των ποντίων.. Δεν μπορώ να καταλάβω πως η πόλη που υποδέχθηκε τους πιο πολλούς Έλληνες ποντίους, η Θεσσαλονίκη, δεν προσπαθεί να προβάλει αυτήν την σελίδα της ιστορίας της…Χώρος υπάρχει..Ιστορικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα αμέτρητα.. Πολιτική βούληση όμως? Πως σας φαίνεται αυτός ο χώρος(Επιβατικός Σταθμός ΟΛΘ) για μουσείο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια