Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ένα Συντριβάνι δεν φέρνει την "Άνοιξη" !!Απλά δημιουργεί ελπίδες...

Πριν από σχεδόν δύο μήνες ολοκληρώθηκε η Μεταμόρφωση του παλιού συντριβανιού που «Δέσποζε» μέσα στο πάρκο του παλαιού ζωολογικού κήπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…Ένα συντριβάνι που βρίσκεται στην ίδια νοητή ευθεία με το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου και με την νότια είσοδο της «Διεθνής» έκθεσης Θεσσαλονίκης… Η αλήθεια ήταν ότι τα τελευταία χρόνια το συντριβάνι ή υπολειτουργούσε ή ήταν εκτός λειτουργίας…Ούτως η άλλως η περιοχή βρίσκονταν σε πλήρη εγκατάλειψη.. Όχι ότι άλλαξε και κάτι σημαντικά τώρα..
Η περιοχή μόλις φέτος άρχισε να ξανά -διαμορφώνεται(μπορείς να το πεις και έτσι..) με την ανάπλαση του συντριβανιού και την μερική ανανέωση του πρασίνου το οποίο είχε αφεθεί στην τύχη του.. Όμως Δεν επαρκούν αυτά ..Πρέπει να αναπλαστεί και να αναδειχθεί η περιοχή που αποτελεί το μοναδικό μεγάλο πνεύμονα πρασίνου του κέντρου.. Πρέπει επιτέλους να αφαιρεθούν οι τέντες από τα μαγαζιά-καφετέριες που λειτουργούσαν στην περιοχή.. Δεν αρκεί η ανάπλαση του σιντριβανιού.. Χρειάζεται καλύτερος φωτισμός, αντικατάσταση του πεζοδρομίου και διάφορα συμπληρωματικά έργα. Ταυτόχρονα επιβάλλεται μελλοντικά όταν ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος της αναπλάσης του παραλιακού μετώπου να αποτελεί ενιαίο τμήμα της Συνολική αυτής ανάπλασης... Ως πότε θα επιτρέπεται η σταθμεύση των αυτοκινήτων εντός του πάρκου?
Φυσικά μιλώντας για ανάπλαση δεν εννοώ το περιορισμό του πρασίνου !! Εννοώ ανανέωση, ανάδειξη και περαιτέρω αναβάθμιση του..Με ένα Συντριβάνι δεν Φέρνεις την άνοιξη...!!Όσο εντυπωσιακό και αν είναι...

6 σχόλια:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες, συγχαρητήρια!

    Είχα παρατηρήσει πως γίνονταν κάποια έργα εκεί, αλλά δεν γνώριζα ότι ήταν για την ανακαίνιση του συντριβανιού! Πραγματικά πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, αλλά όπως τόνισες πρέπει όλη η πλατεία εκείνη να αναπλαστεί για να αναδειχθεί! Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Δανάη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...Το συντριβάνι είναι πολύ ωραίο αλλά δεν συμβαδίζει με την περιοχή τριγύρω του!!Δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά, που το είδατε το ωραίο συντριβάνι; Αν εξαιρέσουμε το νερό που κάνει πλέον εντυπωσιακά κόλπα, το συντριβάνι είναι το ίδιο παλιό (και κακόγουστο) άσπρο συντριβάνι, επενδεδυμένο απλά με το ίδιο καφέ μάρμαρο που βάζει ο Παπαγεωργόπουλος σε ό,τι φτιάχνει, χρόνια τώρα (από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, μέχρι το νέο Δημαρχείο). Το κόλλημα που φαίνεται να έχει με το συγκεκριμένο τύπο μαρμάρου δε μου κάνει εντύπωση, απλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι ο προμηθευτής του... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Φίλε ανώνυμε συμφωνώ μαζί σου.. Είναι το ίδιο συντριβάνι που υπήρχε παλιά επενδυμένο με την γνωστή Παπαγεωργοπουλίστικη πλάκα...Απλά πλέον σε "προκαλεί" να το κοιτάξεις όταν πέρνας από εκεί.Δεν περνάει πλέον απαρατήρητο...Αυτό εννοούσα με την έννοια ωραίο...Είναι κάτι που ξεχωρίζει στην περιοχή και φυσικά αυτό δεν οφείλετε στο μάρμαρο αλλά στο νέρο και τον Φωτισμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά πρέπει να γίνουν, άλλα δεν γίνονται λόγω προσωπικών σκοπιμοτήτων και κερδών. Δεν βλέπουμε μπροστά. Δεν λειτουργούμε κανονικά. Τα γράφουμε όλα στα...υποδήματά μας, γι αυτό υποβαθμίζουμε τις περιοχές πόσο μάλλον στις πόλεις, και κοντεύουμε να πεθάνουμε κάθε καλοκαίρι από την ασφυξία. Αφού αδιαφορούμε καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @φίλε Gatodiakritike Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα προς την σωστή κατεύθυνση γιατί δεν τους Νοιάζει τίποτα..Είναι όλοι τους χορτάτοι...
    Για την υποβαθμίση της Θεσσαλονίκης ευθυνόμαστε εμείς αλλά και η ανίκανη τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια