Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ποιός είναι αυτός ο «Άγνωστος» Δεκαπεντάχρονος που όλοι κατηγορούν ? Μήπως το Ξεχασμένο παιδί σας?

Ποιός να ναι άραγε αυτός ο άγνωστος ? Αυτός που δεν πηγαίνει στο σχολείο αλλά βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για τη δολοφονία του παιδιού!!.. Αυτός που προσφέρει λουλούδια στους αστυνομικούς –αστακούς!! Ποιος? Μήπως σας θυμίζει κάτι ?....χμ για προσπαθήστε….? Αχ…ναι ρε ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΣΑΣ που τους είχατε ξεχάσει ότι υπάρχουν.Eίναι παιδιά-έφηβοι και όχι Ρομποτάκια!! Είναι αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μια από τις χειρότερες δεκαετίες των τελευταίων χρόνων!! Μια γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την γενιά που την γέννησε!!

Ναι είναι αυτός ο άγνωστος που κλείνετε στο δωμάτιο του σπιτιού σας και απομονώνεται κυρίως από την αδιαφορία σας και από τις πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες (Η/Υ, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, αθλητισμός, μουσική κλπ..).Περνά πολλές ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, παίζοντας κάποιο παιχνίδι μέσω internet ή κατεβάζοντας μουσική, αλλά και στέλνοντας μηνύματα, βίντεο και τραγούδια με το κινητό του τηλέφωνο στους φίλους του.
Και όλα αυτά κύριοι γιατί δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!

Ζουν πλέον μηχανικά παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο και δεν βλέπουν φως στο τούνελ!! Σε ένα τούνελ σκοτεινό και απρόβλεπτο δεν έχουν κάποιον μαζί τους…Είναι και εδώ μόνοι τους ,μόνον με τους φίλους τους και τις παρέες τους!! Είναι παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να μην τα βγάζουν περά άσχετα αν δουλεύουν 16 ώρες το 24ωρο ..Είναι τα παιδιά ανέργων…Είναι τα παιδιά «πλούσιων» οικογενειών που τα φροντίζουν «ξένοι» ..Είναι παιδιά που πρέπει να συμβάλουν στο οικογενειακό εισόδημα.. Είναι παιδιά χωρισμένων γονιών.. Είναι παιδιά που πάνε στο σχολείο και βλέπουν απρόσωπους δασκάλους και καθηγητές που βρίσκονται μίλια μακριά τους και ούτε καν κάνουν μια προσπάθεια προσέγγισης διαφορετική από την τυπική.. Είναι παιδιά που διδάσκονται βιβλία από το 1985!!! Ναι..... Αυτά είναι τα παιδιά σας...

Ποιος φταίει όμως για όλο αυτό? Μήπως όλοι εσείς που κάνετε ότι ενδιαφέρεστε, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που σας νοιάζει είναι η καριέρα, τα χρήματα και να περνάτε καλά. Αλήθεια, έχετε ποτέ σκεφτεί πόσοι από όλους σας είστε κατάλληλοι να αναθρέψετε παιδιά?
Πραγματικά αυτό που έγινε ήταν μια σπίθα που φούντωσε. Η τυφλή βία και οι ακρότητες είναι φυσικά καταδικαστέες.. Δεν είναι όμως το ίδιο καταδικαστέα η συμπεριφορά της οικογένειας, της παιδείας και του κράτους? Γιατί κανείς δεν μιλάει γι αυτό? Απλά Δεκαπεντάχρονα παιδιά είναι…Παιδιά της διπλανής πόρτας τα οποία τους κλείσατε εσείς και εμείς πρώτοι την πόρτα στα μούτρα!!

1 σχόλιο:

iLove σχόλια