Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Τα πραγματικά αίτια μιας καταστροφικής μανίας που οδηγεί στο Χάος σε ένα κράτος διαφθοράς!!!

Ελάτε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί τις πραγματικές αιτίες των γεγονότων….είστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ..?

Χώρα
Μια χώρα που το μόνο που ξέρει εδώ και 30 χρόνια είναι να διαπλέκετε (με όποιον την κυβερνάει) προκαλεί τριγμούς στην κοινωνία , θυμό και μίσος….Μια χώρα πρωταθλήτρια σε όλα τα αρνητικά, ανεργία ,γενιά των 700, αναξιοκρατία, λαμωγιές, μίζες , μπίζνες με δημόσιο χρήμα, δημόσιο for ever και τα δικά μας παιδιά να είναι καλά και όλοι οι άλλοι να νανανα…πως μπορεί να εμπνέει έναν νέο άνθρωπο για να έχει όνειρα…..? Παντού διαφθορά ,κλεψιά ,υποκρισία, και στο βάθος ο ωχ αδελφισμός…Αυτές τις αξίες παράγει αυτή η χώρα τα τελευταία χρόνια ….

Κράτος
Υπάρχει και κράτος? Δύσκολο…αυτό δεν το λες κράτος….είναι ένα σύμπλεγμα διεφθαρμένων ανθρώπων , συναλλασσομένων, κολλημένων στο δεξιά και το αριστερά και όχι στην ουσία!! Δεν υπάρχει ρε παιδιά δεξιά και αριστερά ,υπάρχει μόνο λογική, δικαιοσύνη, Σεβασμός, αξιοκρατία, κανόνες, νόμοι….Αν δεν σταματήσει το κομματοκρατούμενο αυτό έκτρωμα θα φτάσουμε στο γκρεμό….

Οικογένεια
Για Ποια οικογένεια να μιλήσουμε ?Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα….Η οικογένεια χάθηκε … Οι μοναδικές «αξίες» που παράγει το σημερινό έκτρωμα της οικογένειας είναι οι εξής: Εγωισμός, εγωισμός , εγωισμός…Δεν υπάρχει άλλωστε χρόνος….

Παιδεία
Να γελάσω τώρα ή μετά? ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ… Που είναι οι ικανοί δάσκαλοι, οι γεμάτοι όρεξη καθηγητές για να δώσουν κατευθύνσεις, να εμπνεύσουν με την συμπεριφορά τους, τους νεώτερους, να τους εξηγήσουν πως έχουν τα πράγματα ? Πουθενά ή μάλλον σε άλλο πλανήτη!! Και αυτοί είναι κατώτεροι των προσδοκιών… είναι και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι, είναι κομμάτι του συστήματος….

Πολίτες
Πολίτες του εαυτούλη μας , χωρίς καν την υποψία για συλλογικότητα, για ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο ,για τον συμπολίτη μας….

Παγκόσμια οικονομία
Κρίση με πιάνει κρίση με ότι αυτό συνεπάγεται…..και ακόμα δεν είδαμε τίποτα…που είσαι ακόμα!!

Ναι όλα αυτά είναι τα βαθύτερα αίτια για αυτό που επακολούθησε από την δολοφονία του Αλέξη….και φοβάμαι ότι θα υπάρξει και συνέχεια… Είναι ένας φαύλος κύκλος που οδηγεί σε πραγματικό αδιέξοδο και διχάζει στο τέλος την κοινωνία …Μια κατάσταση άρρωστη που προέρχεται από ένα σύστημα τόσων δεκαετιών αρρωστημένο…
Καμιά λύση όμως ?...........

Ή όλα πρέπει να αλλάξουν ή τότε μας περιμένουν δυστυχώς χειρότερα……το Μόνο που μπορώ εγώ να πω είναι: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ!!ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!

2 σχόλια:

  1. Η εβδομάδα που μας άφησε ήταν δύσκολη..Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούμε ότι ο κόσμος έπρεπε να βγει στους δρόμους με αφορμή τον άδικο χαμό του μικρού αλέξη αλλά με πολλές περισσότερες αιτίες..Ο κόσμος βρήκε αφορμή να ξεσπάσει..Το ερώτημα το δικό μου είναι, τελικά, όλες αυτές οι καταστροφές ποιόν έβλαψαν??Τα λάθη και τις παραλείψεις των πολιτικών για άλλη μια φορά τις πλήρωσε ο απλός κόσμος..Όλοι αυτοί που χάσαν τις περιουσίες τους, τα μαγαζιά τους, τα αυτοκίνητά τους..Βρήκαν ευκαιρία κάποιοι ανεγκέφαλοι, μέσα στο γενκό χαμό, να κλέψουν,να σπάσουν, να λεηλατήσουν..Αυτό δεν είναι επανάσταση..Όταν δηλαδή κλέβει ή σπάει ένας αυτό λέγεται κλοπή ή βανδαλισμός και όταν το κάνουν πολλοί μαζί λέγεται εξέγερση??Και μετά από αυτόν τον πανικό έρχεται σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής (ή μαλλον τα κομματικά πορίσματα) και μας λέει τι??Οτι το κάθε κόμμα λέει τα δικά του..Η Ν.Δ. δεν ονομάζει κανέναν,το ΠΑΣΟΚ ονομάζει όλους εκτός από τους δικούς του υπουργούς, τα υπόλοιπα κόμματα ποιός τα λογαριάζει, και ρωτάω..Ποιός ο λόγος να υπάρχει εξεταστική επιτροπή αφού είναι δεδομένο ότι θα καλύπτει πάντα τους "συναδέλφους" της..Αφήστε τη δικαιοσύνη να αναλάβει το θέμα..Πουλάνε μεγάλη τρέλα οι πολιτικοί μας!!Θα γίνει καμμία πορεία(χωρίς φασαρίες) για το θέμα αυτό??Πόλλά είπα αλλά μας έσκασαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αρχίσουμε, γιώργο 27..πρώτον μην πιστεύεις για το μέγεθος των καταστροφών τα ΜΜΕ (εάν μιλάς για Αθήνα τουλάχιστον)δεύτερον οι ανεγκέφαλοι που λές πόλλοι από αυτούς φοράν το σήμα POLICE..καταλαβαίνεις γιατί..προφανεστατο..λέγεται προβοκάτσια..τελευταίο πορείες γίνονται ειρηνικές..10χιλ κόσμος στην πορεία του ΚΚΕ..και ο κόσμος να ρέει με λουλούδια από τα μπαλκόνια..είδες τίποτα??

    όσων αφορά φίλε μου για το άρθρο σου (σχολιασαμε μαζί και το #ξυπνήστε#) κατά 80% φταίνε (για την παρούσα κατάσταση) οι γαμωγενιές των 50 και 60 άριδων και κατά 19% οι 40 αριδες και 1% οι υπόλοιποι. Ξέρεις αυτή η γενείες αλά πολυτεχνείο ..δεξιές τσέπες αριστερή καρδια.. Λυπάμε γιατί είναι οι πατεράδες μας, αλλά είναι αλήθεια.

    Οι 50 με 60 ειναι αυτοί οι μπαστουνόβλαχοι που κατέβηκαν από τα βούνα..άξεστοι, αγράμματοι..και κατέβηκαν στις πόλεις, και ήταν σκατοκολόφαρδοι..και με γλύψιμο (βόλεμα και παρακάλια)... βγάλαν 2 φράγκα..και νόμισαν οτί ειναι ο λεοναρντο ντι κάπριο στην πλώρη του τιτανικού..και άρχισαν και φάγανε, φάγανε, φάγανε..μέχρι που ΔΕΝ σκάσανε και πάλι φάγανε. Μόνη δικαιολογία τους η πείνα της κατοχής..ενέργεια τους ο εκμαυλισμός συνειδήσεων...λίγα είπα!!

    πάμε στους 40 άριδες (+-) είναι αυτοί τα παιδιά των μπαστουνόβλαχων..που αν παρατηρείς δεν έχουν σπουδάσει οι περισσότεροι από αυτούς..γιατι ο νταντι θα καθάριζε για την πάρτι τους..και μπήκαν στο δημόσιο..και αράξαν την κολάρα τους..και την είδαν κάπως..και δεν δέχονται (από κόπλεξ) τίποτα από τους καθηγητές των παιδιών τους, έχουν άποψη γιατί το παιδί τους είπε το μικρότερο ποιήμα στην γιορτή κτλ..και λαδώνουνε και βιζματώνουνε..γιατι..για να μην πάνε στρατό πχ παιδιά γνωστών τους μακριά από το σπίτι...βόδια!!

    οι υπόλοιπη φταίμε ..γιατι πετάμε καμία γόπα στον δρόμο..αλλά και γιατί τους ανεχόμαστε!!

    ΥΣ να ξέρεις υπάρχει αριστερά, δεξιά και κέντρο..τα πλαίσια έχουν όυσία τελικά...οι άνθρωποι που τα εφαρμόζουν καμμία!!

    έχε γεια!!

    φίλος Γ.Fil!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια