Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Το ΑΠΘ απαντάει για το Στρατόπεδο Καρατάσιου!!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Μακεδονίας ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος θέλοντας μάλλον να κατευνάσει τις πολλές φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν ανέφερε ότι

"αναγνωρίζουμε την ανάγκη της Θεσσαλονίκης για πράσινο και αυτό θέτουμε ως
προτεραιότητα".

Και επιπλέον ανέφερε ότι τίποτα δεν θα γίνει χωρίς την έγκριση της τοπικής κοινωνίας.

Η απόφαση για δημιουργία Πολυτεχνικής σχολής στο στρατόπεδο Καρατάσιου δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα .Στο Δημοσίευμα της Μακεδονίας ο κύριος Μάνθος ανέφερε:
“Θα έρθουμε πρώτα σε συνεννόηση με τους φορείς της πόλης. Η πόλη αποφασίζει και εμείς εκτελούμε... Εάν οι πολίτες θέλουν τα 700 στρέμματα να γίνουν χώρος
πρασίνου, θα υπερθεματίσουμε. Εάν θέλουν να γίνει χώρος πρασίνου και κάτι
άλλο, τότε το κάτι άλλο θέλουμε να είμαστε εμείς”.
Εκτός αυτού τα όργανα άρχισαν να χτυπούν και για την ΔΕΘ…!!! Ο κύριος πρύτανης «δεν έκρυψε την επιθυμία του ιδρύματος να μεταφερθούν κάποιες σχολές στη ΔΕΘ, ωστόσο, όπως τόνισε, περιμένει πρόταση από την κοινωνία.»
Το πάρκο που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός πήγε στα σκουπίδια ή θα θέλαμε να πάει στα σκουπίδια?
Ρε παιδιά αφήστε τους ελεύθερους χώρους του κέντρου μπας και δούμε κανα πράσινο…Tο τελευταίο που χρειάζεται αυτή η πόλη είναι ψηλά κτήρια στο χώρο της ΔΕΘ…όχι άλλο τσιμέντο πια .. Το πανεπιστήμιο έχει στην κατοχή του τόσες εκτάσεις περιμετρικά της πόλης ας πάει προς τα εκεί….

Όσοι εκτίμηση και αν τρέφω στο σημερινό πρύτανη ό όποιος φυσικά κοιτά το συμφέρον του Απθ ,και καλά κάνει, νομίζω ότι δεν αφουγκράζεται την αγωνία της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης…Πρέπει όλοι οι φορείς της πόλεις να καθίσουν επιτέλους σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης…. Για την αποκέντρωση της και την δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου….Γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και βελτίωση του αέρα που αναπνέουμε.

Σχετικά με το θέμα έχουν γράψει οι : Όνειρος , η Magica ,o Πάνος Ζέρβας ,ο Άργος.

Επιπλέον μπορείτε να δείτε πόλλες λεπτομέρειες για τα στρατόπεδα εδώ

1 σχόλιο:

iLove σχόλια