Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

4ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης!!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Τραγουδιού το οποίο φέτος συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, την ΔΕΘ ΑΕ και την ΕΡΤ ΑΕ. To Φεστιβάλ διεξάγεται την Πέμπτη 9 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στο Γήπεδο Πυλαίας. Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό στις νέες συνθέσεις, στους νέους δημιουργούς και ερμηνευτές και τους δίνει ένα βήμα για να γίνουν γνωστοί στο κοινό. Το καταπόσο αυτό έχει επιτυχία ο χρόνος θα το δείξει. Πάντως μέχρι στιγμής η Ευσταθία ουσιαστικά μόνο άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία….όλοι οι άλλοι ακόμα τίποτα..
Την 9η Οκτωβρίου, στην ημιτελική βραδιά, θα διαγωνιστούν 16 τραγούδια, από τα οποία τα 10 θα περάσουν στον τελικό. Η επιλογή των τραγουδιών θα γίνει από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50%-50%. Στον τελικό της 11ης Οκτωβρίου η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, επίσης σε ποσοστό 50%-50%, θα επιλέξουν τρία από τα δέκα τραγούδια. Την σειρά εμφάνισης των τραγουδιών μπορείτε να την δείτε εδώ

Παρουσιαστής του Φεστιβάλ Τραγουδιού θα είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης. Οι διαγωνιστικές βραδιές θα πλαισιωθούν από δύο μεγάλες συναυλίες. Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου θα ακουστούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου πιανίστα και συνθέτη Μίμη Πλέσσα, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.Μίμης Πλέσσας - "Εφ'όλης της ύλης": ένα αφιέρωμα στο οποίο συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Γιάννης Κότσιρας, Ραλλία Χρηστίδου και Ζωίτσα Κουρούκλη.
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, ο γνωστός τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μας θυμίσει τους πιο σημαντικούς σταθμούς της 20χρονης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι. "Είκοσι χρόνια, μια ανάσα", μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι: Βασίλης Καζούλης, Μπάμπης Στόκας, συγκρότημα "Κίτρινα Ποδήλατα" (Γιώργος & Αλέξανδρος Παντελιάς), Δημήτρης Σταρόβας και Αντώνης Μιτζέλος. Τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα συνοδεύουν η ηλεκτρική του μπάντα κι ένα κουαρτέτο εγχόρδων.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΠΑΟΚ -Πυλαία. Η ώρα έναρξης έχει οριστεί για τις 21.30 και η τιμή εισιτηρίων στα 10 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα σημεία προπώλησης. Τα Σημεία Προπώλησης Εισιτήριων μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στο site : http://www.festivaltragoudiou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια