Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΡΧΙΖΟΥΝ τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ!!ΟΛΕ....ΟΛΕ!!

Η Εφορία ταχυδρομεί από σήμερα ,με παραλήπτες 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες,το νέο χαράτσι που ονομάζεται "Ενιαίο Τέλος Ακινητών". Την ίδια ώρα, μερικές χιλιάδες μεγαλοιδιοκτήτες τρίβουν τα χέρια τους και γελούν κάτω απο τα μουστάκια τους ,αφού η κυβέρνηση κατήργησε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Δηλαδή όσα έπρεπε να πάρουν από τους έχοντες τεράστιες περιουσίες,τα μοιράζουν σε ίσα κομμάτια ανάμεσα σε αυτούς και σε όλους όσοι έχουμε ένα κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι μας.Εύγε...Συγχαρητήρια...Ένα έχω να πω...Για πότε θα φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και θα σας αφήσουν μόνου σας ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ!!ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Δεν φορολογούνται όσοι έχουν απλά ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους ευτυχώς αφού η πρώτη κατοικία (εφόσον είναι φυσιολογικής αξίας και εμβαδού,νομίζω > 200τμ και 300.000 αξία) απαλλάσσεται του φόρου κατοχής (ΕΤΑΚ). Παρ'όλα αυτά παραμένει εξοργιστικό το μέτρο κυρίως διότι είναι επαναλαμβανόμενο (ετησίως) και επίσης επειδή λόγω του ότι αφορά τη 2η και πλέον κατοικία (ή επαγγελματική στέγη) το πιο πιθανό είναι αυτή να μισθώνεται επομένως να προκύπτει και φόρος εισοδήματος με τους γνωστούς συντελεστές. Με λίγα λόγια τελικό εισόδημα ελάχιστο.Πιστεύω στόχος είναι μεσοπρόθεσμα να εκλείψουν οι μικροιδιοκτήτες και η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων να περάσει στην ιδιοκτησία εταιρειών διαχείρισης ώστε να μη διαφεύγει και φορολογητέα ύλη (βλέπε δε σου κόβω απόδειξη,χωρίς συμβόλαιο κλπ), όπως επίσης να είναι ευκολότερη η διαχείριση άπειρων θεμάτων που σχετίζονται με τα ακίνητα (κτηματολόγια κλπ). Κανονικά θε έπρεπε να υπάρχει διαβάθμιση του ποσοστού, ωστε να επιβαρύνονται περισσότερο οι μεγαλοιδιοκτήτες (υπάρχει η σκέψη να γίνει από του χρόνου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια