Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Άμεση ενημέρωση σε περίπτωση σεισμού!!

Σήμερα ξημερώματα περίπου στις 00:30 σημειώθηκε σεισμός στην περιοχή της Θεσσαλονίκης της τάξεως των 3.8 ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην λίμνη Λαγκαδά. Ο σεισμός λόγω του πολύ μικρού βάθους του ταρακούνησε αρκετά την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή λοιπόν αυτό παραθέτουμε παρακάτω ορισμένες ιστοσελίδες που βοηθούν στην άμεση και έγκυρη πληροφόρηση σας σε περίπτωση σεισμού:
Σεισμολογικός σταθμός Γεωφυσικής ΑΠΘ
Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον το δικό της σταθμό πρόγνωσης σεισμών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να ενημερώνονται απευθείας, για όλους τους σεισμούς που γίνονται στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μέσα από μια πρωτοποριακή ιστοσελίδα που δημιούργησε ο σεισμολογικός σταθμός του εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες του ίντερνετ μόλις περάσουν 20 λεπτά της ώρας από την εκδήλωση της δόνησης πληροφορούνται με απόλυτη ακρίβεια για το μέγεθος, το επίκεντρο και την ακριβή ώρα.

European-Mediterranean Seismological Centre

Μπορείς να κάνεις κλικ στο χάρτη στην περιοχή που θέλεις και σου δείχνει τον τελευταίο σεισμό που καταγράφηκε. Αν δεν βρεις αυτό που αναζητάς μπορείς να πάς στο μενού Earthquake Information στο List of Latest Earthquakes και έτσι με κλικ πάνω στην σεισμική δόνηση που σε ενδιαφέρει βλέπεις όλες τις λεπτομέρειες

GEOFON Program
Πηγαίνοντας στο earthquake info και το Global seismic monitor δείχνει τους τελευταίου σεισμούς μάλιστα ο πιο πρόσφατος αναβοσβήνει. Αν όμως θέλουμε μια γενικότερη εικόνα επιλέγουμε το The complete list of automatic GEOFON alerts και μας δείχνει αναλυτικά τους τελευταίους σεισμούς


Γεωδυναμικό Ινστιτούτο –Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Σκοπός του Γ.Ι. είναι η μελέτη και η ανάπτυξη της έρευνας στη σεισμολογία, στη φυσική του εσωτερικού της Γης, στη γεωφυσική, στην τεκτονική των πλακών, στην ηφαιστειολογία, τη γεωθερμία και τη σεισμοτεκτονική. Επιλέγουμε το μενού κατάλογος σεισμών και κάτω αριστερά το μενού πρόσφατοι σεισμοί.
Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα γεωλογίας
Eπιλέγοντας το σεισμικότητα σε πραγματικό χρόνο βγαίνει ο χάρτης όπου μπορούμε να δούμε όλους τους πρόσφατους σεισμούς στην Ελλάδα.

Τέλος αν θέλουμε να δούμε σεισμούς που συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα μπορούμε να εμπιστευτούμε την σελίδα του National Earthquake Information Center – NEIC

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέροντα όλα& τα λινκς πολύ χρήσιμα. Να σαι καλά. Καλο Σ/Κ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου akb8862...και συ καλά να περάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια