Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Στον αέρα η ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ στην Θεσσαλονίκη!!

Στον αέρα παραμένει ακόμα, παρά την πρόθεση και κυρίως τη συναίνεση του υπουργείου Υγείας να μισθώσει, ακόμα και να αγοράσει το χώρο, η ίδρυση και λειτουργία Στέγης Αστέγων, δυναμικότητας 100 κλινών. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία προσφορά από ιδιοκτήτη για κατάλληλο οίκημα που θα φιλοξενήσει τη Στέγη, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στη διοίκηση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Δύο και πλέον μήνες έχουν περάσει από τότε που ο νομάρχης ανακοίνωσε, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για το πρόβλημα των αστέγων.Εκτός αυτού θα εξετάζονταν και περιπτώσεις οικημάτων όπως της παλιάς κλινικής Ανδρεάδη και του κτιρίου του Παπάφειου Ιδρύματος. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αξιόλογη ανταπόκριση στην πρόσκληση της νομαρχίας και των κοινωνικών φορέων της πόλης, να διατεθεί χώρος προς ανακαίνιση για τις ανάγκες της Στέγης. Στόχος ήταν τον επόμενο χειμώνα, που είναι και η πιο δύσκολη εποχή για τους αστέγους, να τεθεί σε λειτουργία η Στέγη Αστέγων, φιλοξενώντας όσους περισσότερους μπορεί πράγμα που όσο περνάει ο καιρός γίνεται δύσκολο..
200 ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας, οι πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στο νομό Θεσσαλονίκης φτάνουν σήμερα τους 200.000, εκ των οποίων 2.000 άτομα είναι άπορα που σημαίνει ότι στερούνται ακόμα και ένα πιάτο φαί. Οι άστεγοι υπολογίζονται στους 200 ανθρώπους, οι οποίοι περιφέρονται οπουδήποτε και τη νύχτα κοιμούνται σε παγκάκια, πάρκα ακόμα και κάτω από γέφυρες. Ειδικά για αυτούς όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη στέγης και η φτώχεια, αλλά και οι αρρώστιες που συνήθως είναι μολυσματικές.
Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια λύση για το "πρόβλημα" γιατί έτσι θα αποδείξουμε (κατά μια έννοια)ότι έχουμε μια Πόλη Πρόνοιας, μια πόλη που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο της και του προσφέρει τα βασικά. Στέγη και τροφή…Μακάρι όλοι μας να ήμασταν λίγο καλύτεροι σαν άνθρωποι...

2 σχόλια:

iLove σχόλια