Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Όταν όλοι Προχωράνε μπροστά η ΔΕΗ πάει Χρόνια πίσω…

Μια τεράστια μονάδα λιθάνθρακα ετοιμάζεται να φέρει η ΔΕΗ στην χώρα μας παραβλέποντας κάθε οδηγία της Ευρωπαϊκής ένωσης στα όρια των ρυπών. Η μονάδα αυτή κατά την λειτουργία της θα εκπέμπει κάθε χρόνο 5 φορές περισσότερο από όσο εκπέμπουν όλα τα Ι.Χ. της Ελλάδας. Οι ετήσιοι ρύποι προσεγγίζουν τα 9,5 εκ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Η νέα αυτή μονάδα θα επιβαρύνει άμεσα ένα γεωγραφικό κύκλο διαμέτρου 9 χιλιομέτρου. Η μονάδα θα τοποθετηθεί ή στην Καρβάλη ή στο Αλμυρό Βόλου πράγμα που σημαίνει ότι το παραγόμενο νέφος θα φτάνει με λίγο αεράκι έως το Πήλιο και τη Θάσο αντίστοιχα.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.

Η ρύπανση θα είναι πολλαπλάσια από αυτήν της Πτολεμαΐδας. Δεν μας έφτανε λοιπόν η καταστροφή που γίνεται καθημερινά στην Πτολεμαΐδα Τώρα θα υπάρχουν και νέες υποψηφιότητες για «Νέες Πτολεμαΐδες»

Οι δύο μονάδες είναι του «κουτιού» και προορίζονταν για την κωμόπολη του Ενσντορφ στη Γερμανία και λόγω των μεγάλων αντιδράσεων των κατοίκων και των ακτιβισμών επιτύγχανε την απόσυρση τους το 2007.

Σημειώνεται ότι Η ΔΕΗ προτιμά τη συγκεκριμένη μονάδα διότι είναι ετοιμοπαράδοτη και 20% φθηνότερη από τις άλλες…

Ας σοβαρευτούμε λίγο σε αυτήν την χώρα!! Φυσικά κανείς δεν είναι χαζός για να αμφισβητήσει την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών της εταιρίας .Αντί όμως η εταιρία να ασχολείτε με επενδύσεις σε τεχνολογίες φιλικές στο περιβάλλον (αιολική, ηλιακή κλπ.) κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και φέρνει αυτό το «έκτρωμα». Σε λίγο θα μας πουν ότι θα κόψουν και όλα τα δάση μας για να παράγουν από την καύση του ξύλου ρεύμα!!! Αν είναι δυνατόν…ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών του εργοστασίου της Πτολεμαΐδας δημιουργούμε και άλλο Χειρότερο. Και τονίζω ότι πρόκειται για Δημόσια επιχείρηση!!

2 σχόλια:

  1. Να δω τι αντιδράσεις θα υπάρξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OK, na ftiaksoume pyrinika tote... Vasika mi ta vazete me ti DEH, einai ena terastio kefalaio pou anoikei ston Elliniko lao kai mazi me tis alles DEKO syndeetai me ennoies opws ethniki kyriarxia, aneksartisia klp. Kati pou ta lamogia pou 'mageirevoun' tis mizes to prospernoun me elafra... Ola gia ti miza ginontai ki otan mikoun gia idiotikopoiiseis ksexnoun ta trisekatommyria pou kostizei i DEH kai plirwthike apo tin tsepi akoma kai tou pro-pro-pappou sou mas. Den einai tsimento kai fougaro, einai kati polyperissotero. Analyste to...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια