Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ιατρείο "πολυτελείας"… για απόρους!!

Σε παλιότερο μας άρθρο είχαμε γράψει για τους άστεγους της πόλης μας και το πώς προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτήν την ζούγκλα της Πόλης. Σήμερα θα αναφέρουμε μια πολύ καλή προσπάθεια άξιας συγχαρητηρίων του δήμου Πολίχνης.

Ο δήμος Πολίχνης πριν δυο μήνες άρχισε να λειτουργεί το δημοτικό πολυιατρείο του, που στεγάζεται επί της οδού Βενιζέλου, απέναντι από το πάρκο Κρύας Βρύσης και σκοπό έχει να εξυπηρετήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη κάλυψης ασφαλιστικού φορέα και αδυνατούν να προσφύγουν σε κάπου...
Το δημοτικό πολυιατρείο είναι το πρώτο δημοτικό στη Θεσσαλονίκη που είναι πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο με 14 ειδικότητες γιατρών, οι οποίοι είναι Εθελοντές, ενώ μπορεί και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μέχρι και ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Όσον αφορά τις ειδικότητες των γιατρών αυτές είναι: γυναικολόγος (δύο γιατροί), παθολόγος, καρδιολόγος, οδοντίατρος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος (δύο γιατροί) παιδίατρος, χειρούργος, μαστολόγος και νευρολόγος.

Το πολυιατρείο το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, ανασφάλιστοι στο 90%, άποροι, οικονομικοί μετανάστες, νεοπρόσφυγες, ακόμα και περιθωριακοί προσφέροντας εντελώς δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Εκτός αυτού όμως κάνει και μια ακόμα παρέμβαση υπέρ φτωχών και απόρων, στους οποίους προσφέρει και δωρεάν φάρμακα που λαμβάνουν για διάφορες παθήσεις. Τα φάρμακα, που χορηγούνται από τους γιατρούς του πολυιατρείου, διαθέσανε χωρίς κανένα κέρδος οι φαρμακοποιοί της περιοχής, μετά από κάλεσμα του ίδιου του δημάρχου.
Το πολυιατρείο Πολίχνης άρχισε να λειτουργεί πριν από περίπου δύο μήνες και στο διάστημα αυτό οι γιατροί του δέχθηκαν την επίσκεψη 1.200 ασθενών.
Αυτό θα πει κύριοι κοινωνική πολιτική στην πράξη!! Έχουμε ακούσει πολλές φορές ωραίες εξαγγελίες οι οποίες μένουν στα λόγια ενώ στην πράξη δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ.
Νιώθω λοιπόν την υποχρέωση να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή, Στους γιατρούς που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ασκούν πραγματικά το λειτούργημα του γιατρού και στην Κοινωνία της Πολίχνης που προσφέρει δωρεάν τα φάρμακα σε αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη!!

Η συνταγή λοιπόν για μια σωστή κοινωνική πολιτική είναι απλή:

Πολιτεία-Κοινωνία-Εθελοντισμός
Χωρίς έναν από αυτούς τους κρίκους η προσπάθεια μένει προσπάθεια ενώ με την συνένωση των τριών αυτών κρίκων γίνεται υλοποίηση!! Έτσι αποδεικνύετε ότι ακόμα και σε αυτήν την ζούγκλα που ζούμε υπάρχει κάποιο στοιχειό ανθρωπιάς για τον συνάνθρωπο μας!!

Το όλο εγχείρημα μου δίνει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει κάτι καλό αν πραγματικά το θέλουμε!!
Το μέλλον θα δείξει….

2 σχόλια:

  1. apo tis kaluteres energies pou exoun ginei.mou eftikases thn diathesh KourtGeo :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Super...μπράβο! Και αν ανέβω και εγώ με το καλό πάνω ..μόνιμα...θα το ψάξω για να συμμετάσχω και εγώ σε αυτήν την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια