Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Παρέλαση…… με σκηνοθέτη Τον Steven Spielberg

ΜΕΡΑ: 28η Οκτωβρίου
ΜΕΡΟΣ: Νέα Παραλία Θες/νίκης
ΩΡΑ: Γύρω στις 11:00
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Φαντάροι, Μαθητές, Μόνιμοι Στρατιωτικοί, Πολιτιστικά Σωματεία, Μακεδονομάχοι, Διάφοροι άλλοι φορείς..
GEST STAR: Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος, Καρατζαφέρης, Μητροπολίτης Άνθιμος
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ: Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το background της Ταινίας Μουντό αλλά συνάμα λαμπρό όπως άλλωστε και η μέρα την οποία γιορτάζαμε!!! Τα πλάνα του σκηνοθέτη μαγικά. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι, όταν σκηνοθέτης είναι ο ίδιος ο Steven Spielberg. Η εικόνα όμως….ψεύτικη - Ουτοπική. Αν έβλεπες την εικόνα της Πόλης νόμιζες πως είσαι κάπου στην Ελβετία (Με Θάλασσα!!).Τόσο πράσινο που χόρταινε το μάτι σου!!! Η γωνιά από την οποία «τραβιόσαντε» τα πλανά ίσως η καλύτερη που υπάρχει στην νέα παραλία!!!!!

Η αλήθεια όμως σκληρή «Θεσσαλονίκη η πόλη με το λιγότερο πράσινο σε όλην την Ευρώπη»!!!!

Κι όμως κάτι τραγικό έμελλε να χαλάσει αυτό το ιδανικό κλίμα…. Η παρέλαση η ίδια!!! Ίσως από τις πιο ασυντόνιστες παρελάσεις που έχω δει πότε μου…Τραγική (εξαιρούνται τα πεζοπόρα στρατεύματα ), Τραγική ! Η πλοκή της ταινίας ανιαρή με κάποιες εξάρσεις έντονου πατριωτισμού που πολλές φόρες δημιουργούσαν αμηχανία σε πολλούς αλλά και χειροκροτήματα χαράς σε άλλους!! Σλόγκαν και συνθήματα πολλά και ποικίλα με διαφόρους αποδέκτες!!!!

Το πιο καλό όμως μας το φύλαγε ο σκηνοθέτης για το τέλος!!! Τα παρασκήνια καυτά και οι συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές αποστομωτικές!!! Αφήνουν άφωνο τον απλό θεατή!!!

Αποσπάσματα παραθέτουμε παρακάτω:

Απλός θεατής και πρωταγωνιστές από τα σχολεία που συμμετείχαν
Σε ερώτηση ποιος είπε το ΟΧΙ η απάντηση απλή και μεστή «ε.εεεε…. Δεν γνωρίζω»
Καρατζαφέρης
«είναι καλύτερο να κάνουν τα παιδιά παρέλαση από το να κάνουν ληστείες και είναι ασφαλώς ωραιότερο να κρατάνε την Ελληνική σημαία από το να πετάνε μολότοφ»
και αύτα είναι μόνον ενδεικτίκα.Αν θέλετε να δείτε τι εγίνε καντε κλικ

Η ταινία λοιπόν που παρακολουθήσαμε όλοι στους δέκτες μας παίρνει 3 με άριστα το δέκα!!!!
Ο σκηνόθέτης όμως αρίστα!!!!

Άντε βρε και του χρόνου με τον Brand Pit στο ρόλου του στρατηγού!!!!

Τελικό συμπέρασμα

Ναι είμαι υπέρ των Παρελάσεων!!!
Ναι Θέλω να γίνονται γιατί πιστεύω ότι τιμάμε με αυτόν τον τρόπο αυτούς που χάσαν τις ζωές τους. Τους αξίζουν όχι μια ήμερα αλλά εκατό!!!
Όχι Λέω στους καθηγητές που αναγκάζουν με διαφόρους τρόπους τα παιδία να κάνουν παρέλαση!!! Όποιος θέλει μπορεί να παρελάσει…. Οποίος δεν θέλει δεν τρέχει και τίποτα.
Όχι λέω στην ότι να ‘νε γνώση που τους παρέχουν τα σχολεία, η οικογένεια, η πολιτεία και αν το θέλετε προτιμώ να μην κάνουμε τίποτα εκείνη την ημέρα να δουλεύουμε κανονικά όλοι αφού η πλειονότητα μας δεν γνωρίζει τι έγινε εκείνη την ημέρα και δεν γνωρίζει Ιστορία!!

3 σχόλια:

  1. Καλά τα λες! Δεν είχα την δυνατότητα, λόγω οικογενειακού προβλήματος, να πάω φέτος στην παρέλαση αλλά αν κρίνω και από τις τελευταίες χρονιές εκεί που λες βαδίζουμε.

    Πρέπει να συμμετέχουν μόνον όσοι θέλουν. Απλά πρέπει να προσπαθήσουμε να γνωρίζουν όλοι γιατί γίνεται η παρέλαση και τι συμβολίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,φίλε.Το post αυτό ειναι απο τα ποιό εύστοχα σχόλια που έχω διαβάσει αυτές τις ημέρες για τις παρελάσεις.Προσωπικά πιστεύω οτι δεν χρειάζονται οι παρελάσεις και σίγουρα όχι με τον τρόπο που γίνονται.

    Να΄σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει οι στρατιωτικές παρελάσεις. Τονώνουν το εθνικό φρόνημα, τιμούν την Ιστορία μας. Οι μαθητικές όμως σε τι χρειάζονται; Δεν είναι λίγο ηλίθια συνήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια