Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Τσιγάρο.......??Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!!

Ναι τελικά μπορώ να περηφανευτώ για κάτι στην ζωή μου!!!
Ναι θεωρώ τον ευατό μου Πρωταθλητή
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Παθητικό καπνιστή…
Και ξέρετε κάτι με ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΛΥ…Όπως οτιδήποτε κακό συμβαίνει στην ζωή μου για το οποίο δεν ευθύνομαι εγώ .Δεν λέω καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει αρκεί (εδώ είναι που χάνουμε λίγο τον έλεγχο) να σεβόμαστε το διπλανό μας-το φίλο μας- τον συναδελφό μας κλπ.


Θα καταλάβετε παρακάτω γιατί τρελαίνομαι :

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. σε δείγμα 11.835 καπνιστών και μη καπνιστών, οι οποίοι φύσηξαν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα, η ολοκληρωτική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους μειώνει στο ήμισυ τη μόλυνση των μη καπνιστών από μονοξείδιο του άνθρακα (CO), Ο μέσος όρος του μονοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται κατά την εκπνοή ανέρχεται σε 17,5 ppm στον περιβάλλοντα αέρα των καθημερινών καπνιστών.

Η ένδειξη αυτή είναι η διπλάσια από το ανώτατο επιτρεπόμενο επίπεδο που έχει οριστεί για τη μόλυνση του αέρα.


Παθητικοί καπνιστές = Αθώα Θύματα μιας Κακίας Συνηθείας ΑΛΛΩΝ
Είναι μια μερίδα ανθρώπων, που υφίστανται διπλή αδικία και ζημιά χωρίς οι ίδιοι να είναι άμεσα υπεύθυνοι. Πρόκειται για τους μη καπνιστές που εισπνέουν παθητικά τον καπνό του αναμμένου τσιγάρου του καπνιστή καθώς και τον καπνό της εκπνοής του. Το παθητικό κάπνισμα κατατάσσεται ως τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου - μετά το ενεργητικό κάπνισμα και το αλκοόλ - η οποία μπορεί να αποφευχθεί. Έχει υπολογιστεί ότι ο παθητικός καπνιστής όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο όπου καπνίζουν πολλοί, εισπνέει τόσο καπνό όσο και αν κάπνιζε ο ίδιος 15 τσιγάρα χωρίς φίλτρο ή 35 με φίλτρο.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην κατά κεφαλή κατανάλωση καπνού. Τα 15.000 θύματα που θρηνούμε κάθε χρόνο, εξαιτίας νόσων που σχετίζονται με το κάπνισμα, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να μας συνετίσουν...

Κινδυνεύουν οι "παθητικοί" καπνιστές...
Κάπνισμα = Θάνατος.

Κάθε 10 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος εξαιτίας του καπνίσματος. Το 1994 υπήρξαν 3 εκατομμύρια θύματα από το κάπνισμα, ενώ το 2025 ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.
SMOKING IN PUBLIC…। NO THANKS!!!SMOKING IN OFFICES… NO THNAKS!!!
Περισσότερες πληροφορίες στο www.nosmoking.gr/

6 σχόλια:

  1. Πες τα μπας και σε ακουσουν...Πριν απο λιγο καιρο εχασα δικο μοου ατομο απο καρκινο στο πνευμονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και είμαι καπνιστής, έχεις απόλυτο δίκιο!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο! Πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει ότι η Ελλάδα είναι τρίτη στην κατά κεφαλήν κατανάλωση καπνού μετά την Κούβα(λογικό) και την Κύπρο!

    Πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να ακούγονται τα δικαιώματα των παθητικών καπνιστών. Έχω βαρεθεί να εξηγώ σε ταξιτζήδες γιατί με ενοχλεί ο καπνός(!) και να κάθομαι στις πιο άχαρες γωνίες εστιατορίων (για καφετέριες και μπαρ δεν το συζητάμε) γιατί εκεί είναι οι θέσεις των μη καπνιστών - κολλητά, φυσικά με τις υπόλοιπες.

    Πιστεύω πάντως ότι όσο περισσότερο το μορφωτικό επίπεδο της χώρας ανεβαίνει, αλλάζει σιγά σιγά η νοοτροπία μας και τόσο λιγότεροι καπνιστές υπάρχουν... ή τουλάχιστον τόσο λιγότεροι που δε σέβονται το διπλανό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Lypamai poly pou 8a to pw alla sthn Ellada exoume anagkh thn apagoreysh tou kapnismatos se dhmosious xwrous. Oi ellhnes ws laos allwste fhmizomaste gia ta "agna" ais8hmata pou trefoume gia to synan8rwpo mas. To vlepoume ka8e mera stous dromous, diploparkarismata, skoupidia pantou, parkarisma panw sth rampa gia atoma me eidikes anagkes, parkarisma mprosta se garage, hxorypansh apo kommenes eksatmiseis, kapnos pantou....
    Eleos. As stamathsoume na vrwmizoume to myalo k to swma mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με ευκαιρία την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, αποφάσισα να απαγορεύσω και εγώ το κάπνισμα στο σπίτι μου... ο άντρας μου καπνίζει πάρα πολύ και δεν υποφέρεται η ατμόσφαιρα στο σπίτι από το τσιγάρο, κάπου άκουσα για το ηλεκτρονικο τσιγαρο και αποφάσισα να το πάρω για δώρο στον άντρα μου. Από την ημέρα που το χρησιμοποιεί είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στο κόσμο... Δεν μυρίζει καθόλου ο ατμός του και δεν βλάπτει κανέναν επίσης, που αυτό είναι το σημαντικότερο...δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρονικο τσιγαρο στο http://www.greekspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια