Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Άλλη μια πρωτία για το νομό Θεσσαλονίκης!!!!!

Στα υψηλότερα επίπεδα αφθονίας παγκοσμίως βρίσκονται τα τοξικά κυανοβακτήρια στη λίμνη Κορώνεια στη Θεσσαλονίκη, η οποία κινδυνεύει με εξαφάνιση, αφού εδώ και χρόνια κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Όμως από τη μολυσμένη Κορώνεια και τα τοξικά κινδυνεύει και η διπλανή λίμνη της Βόλβης σε περίπτωση που συνδεθεί μέσω της ενωτικής τάφρου που προβλέπει το σχέδιο.

Τα κυανοβακτήρια στην Κορώνεια είναι χίλιες φορές πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Πρόκειται για οργανισμούς που αναπτύχθηκαν λόγω της υπερευτροφίας της λίμνης και όταν ο ευτροφισμός οφείλεται σε ανθρωπογενείς παράγοντες (μόλυνση από αστικά ή βιομηχανικά απόβλητα), τότε κυριαρχούν στο φυτοπλαγκτόν και παράγουν τοξικές ουσίες.


Και να Φανταστεί κανείς οτι η λίμνη βόλβη αποτελεί μαζί με τη γειτονική Κορώνεια περιοχή Natura 2000, υγρότοπο διεθνούς σημασίας (Ramsar) και εθνικό πάρκο...!!!!



Τα καταφέραμε λοιπόν να εξαφάνισουμε και να αφανίσουμε οτι ζωντανό υπάρχει και εναν υγρότοπο διεθνούς σημασίας να τον καταντήσουμε Νεκροταφείο καμίας Σημασίας !!!

Συγχαρητήρια σε όλους μας!!
Α..... και για να μην είμαστε άδικοι υπάρχει το Site http://www.e-politiki.nath.gr/ όπου μπορείς να αναφέρεις τις απόψεις σου και τις προτάσεις για το Συγκεκριμένο Θέμα...Και να μπουν στο καλάθι των αχρήστων!!!
Πάντως το αποτελεσμά είναι Μήδεν Μέχρι στιγμής....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια